• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. juni 2012 - Motor-magasinet

Bilsalget ned i Europa

Tilgengæld oplever det amerikanske marked fremgang.

Fiat oplevede en imponerende fremgang i årets første fem måneder på hele 432 procent på det amerikanske marked. Fiat oplevede en imponerende fremgang i årets første fem måneder på hele 432 procent på det amerikanske marked.

Motor-magasinet

Fransk nedgang i salget
Den europæiske bilsammenslutning ACEA er ude med de nyeste salgstal for maj måned i blandt andet Frankrig og Tyskland, der viser en tilbagegang på henholdsvis 17 og 7 procent. I årets første fem måneder er nybilsalget faldet med 16 procent i Frankrig til 1.009.379 enheder.

PSA/Peugeot-Citroën var hårdest ramt med en tilbagegang på 28 procent på det franske hjemmemarked, mens Renault fik en tilbagegang på 14 procent, og Fiat en nedgang på 21 procent. VW, den største bilproducent i EU, kunne konstatere en nedgang i maj på 13 procent.

GM og Ford vinder i USA
I USA er tonen anderledes med en fremgang på 17 procent i maj måned, med Chrysler, GM og Ford som de store vindere, fulgt af Nissan, Hyundai, Toyota, Lexus, Infiniti, Smart, VW og Jeep, for ikke at nævne Fiat med en fremgang i årets første fem måneder på 432 procent. Hvis salget fortsætter i samme takt resten af året, kan det totale nybilsalg komme ud med 16,15 millioner enheder i år. Det bedste år siden 2007.

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.