• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. februar 2012 - fpn

Jeep dumper i crashtest

Til gengæld får Honda Civic både ros og topkarakter.

To stjerner i 2012. Det er bare ikke godt nok. Sådan lyder den hårde dom fra den europæiske crashtest-organisation Euro NCAP. To stjerner i 2012. Det er bare ikke godt nok. Sådan lyder den hårde dom fra den europæiske crashtest-organisation Euro NCAP.

www.fpn.dk

Jeep dumper i crashtest
To stjerner i 2012. Det er bare ikke godt nok. Sådan lyder den hårde dom fra den europæiske crashtest-organisation Euro NCAP, der netop har testet sikkerheden i bl.a. SUV'en Jeep Compass. Den amerikanske SUV er lige blevet fornyet, men med resultatet i crashtesten anbefaler den langt fra sig selv i den ellers så populære klasse for kompakte SUV, hedder det fra Euro NCAP.

Skrappere krav
Organisationen har igen i år strammet kravene til topkarakteren fem stjerner - bl.a. med skrappere krav til fodgængerbeskyttelse og sikkerhedsudstyr. For at opnå fem stjerner skal en bil sammenlagt have en score på mindst 80 pct. Og Jeep Compass skuffer specielt, når det gælder fodgængerbeskyttelse med et resultat på kun 23 pct, men heller ikke sidebeskyttelsen imponerer testholdet.

Søg brugte biler på Bilpriser.dk

Honda imponerer
Det er til gengæld imponeret af Hondas fornyede Civic model, der ikke alene får topkarakter, men også roses for sit sikkerhedsudstyr. Det gælder således ekstraudstyret Collision Mitigation Brake System, som er et radarbaseret nødbremsesystem, som registrerer biler og genstande op til 100 meter foran bilen. Hvis føreren ikke selv reagerer, vil systemet først give en advarsel og som sidste udvej selv bremse bilen for at begrænse skaderne ved en kollision. Honda Civic scorer i øvrigt højt i alle discipliner.

Topkarakter til otte andre
Euro NCAP har også konstateret, at foreløbig otte af de biler, der blev testet i 2011, også lever op til de nye 2012-krav for at få fem stjerner. Det gælder BMW 1-serien, BMW X1, Ford Focus, Ford Ranger, Mercedes M-klasse, Nissan Leaf, Subaru XV og Volvo V60. BMW X1, Mercedes M-klasse og Subaru XV er biler at samme type som Jeep Compass, og det er med til at understrege, at Jeep ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok.

Stadig bedre sikkerhed
"De seneste resultater viser med al tydelighed, at fem stjerner i dag er noget helt andet end for blot nogle år siden. Heldigvis flytter mange bilproducenter sig år for år, men gammel teknik, der lige bliver pyntet lidt op, leverer ikke sikkerhed på samme niveau som de nyeste modeller. Bilkøbere, der vil have en fair sammenligning, kan stole på vores testresultater," lyder det fra Michiel van Ratingen, der er generalsekretær for Euro NCAP.

Overvejer du leasing? Se leasingoversigten

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.