• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. maj 2010 - SEAT

Lille stationcar fra SEAT

SEAT Ibiza ST er en stationcar i Škoda Fabia-størrelse. Koster fra 141.500 kr.

SEAT Ibiza ST har gode muligheder for at blive populær i Danmark. SEAT Ibiza ST har gode muligheder for at blive populær i Danmark.

SEAT
Lille ny SEAT ST
Er man ude efter et udtryksfuldt design og et bagagerum, der kan rumme mellem 430 og 1164 liter, måske også en brændstofbesparende Ecomotive-udgave, der kører 29,4 km/l, mulighed for 7-trins DSG-transmission, mulighed for stop/start system samt et sporty design med XDS elektronisk differntialespærre, ja så skal man måske kikke på den ny SEAT Ibiza ST stationcar, der er på størrelse med  Škoda Fabia.

Smart og attraktiv, men til at betale
Ibiza ST er den tredje model i den vellykkede serie af kompakte modeller fra den spanske producent. Stationcar-versionen af Ibiza’en er den perfekte bil til en ungdommelig og sporty livsstil, der kombinerer alle brandets værdier: Et emotionelt og attraktivt design, dynamisk og effektiv, praktisk og nem at bruge og sidst men ikke mindst: til at betale, mener importøren. SEAT Ibiza ST tilbyder 7 moderne motorvarianter og en bred vifte af muligheder og teknologier med smæk for skillingen på tværs af alle varianter. Ibiza ST er i butikkerne i løbet af juli men kan bestilles allerede nu.

Tager afsæt i det funktionelle, men iklædt et unikt formsprog

I udviklingen af Ibiza ST har SEATs designere taget afsæt i det funktionelle og iklædt den det spanske firmas unikke designsprog. Trods det store bagagerum bevarer Ibiza den karakteristiske ungdommelige og sporty karakter blandt andet med det velkendte "arrow design" på fronten.
Med en samlet længde på 4,23 m er Ibiza ST 18 cm. længere end 5-dørs versionen. Akselafstanden måler 2,46 m, bredden er 1,69 m og højden 1,44 m. Bagagerummet starter på generøse 430 liter og kan udvides i trin ved at folde det delte bagsæde ned. Teknikerne har lagt særlig vægt på at optimere bredden og dybden i åbningen af bagagerummet. Hele karrosseriet er desuden bygget med ekstraordinær præcision og stivhed, som karakteriserer SEATs produkter.

Bred vifte af ekstraudstyr i Reference og Style-modellerne
Kabinen i Ibiza ST byder på imponerende megen plads og høj kvalitet. Cockpittet har et stramt design med cirkulære luftventilationer og en moderne gearstang.
En yderligere garanti for smidig og elegance dynamik består i chassis, hvor præcision og sikkerhed er i højsædet. De to modellinjer Reference og Style har omfattende udstyr og en bred vifte af ekstraudstyr.

7 forskellige motorer
Ibiza ST fås med 7 forskellige motorer - 7 modeller med benzinmotorer og tre med TDI-motorer med ”common rail” teknologi. Fire af de syv motorer har direkte indsprøjtning og turboladning. Deres ydelse varierer fra 60 til105 hk (51 til 77 kW).
Ibiza ST ser ud til at kunne blive en reel udfordrer i det lille stationcar segment, tror SEAT

Klare linjer med en ungdommelig karakter
En særlig udfordring for SEATs designere har været at forene stationcar’ens rummelige bagagerum med Ibizas ungdommelige og sporty karakter.
Ibiza ST front er kendetegnet ved den ekspressive SEAT stil – ”arrow designet". Den trapezformede, krom-indrammede kølergrill bærer SEAT logoet; den V-formede motorhjelm og de lavt placerede forlygter skaber den karakteristiske ”arrow omrids”. Kofangeren er domineret af store luftindtag, som også giver frisk luft til klimaanlægget i motoren.
SEAT tilbyder Ibiza ST i en bred vifte af standardfarver og brugerdefinerede farver.

Solidt og sikkert karosseri

Det dynamiske karrosseridesign er ren og skær hi-tech. Med sin stivhed, kvalitet og sikkerhed er den et benchmark i det kompakte stationcar segment.
I Ibiza ST stivheden høj og danner grundlag for høj sikkerhed og de gode køreegenskaber. Det solide tyste interiør skåner passager og fører for larm, knagen og irriterende lyde i kabinen. I alle de områder hvor man normalt kan fornemme vibrationer - i rattet, bunden og i sæderne - har SEATs teknikere fokuseret på at nedbringe vibrationsniveauet yderligere. Resultatet af dette detaljerede arbejde er en oplevelsen af soliditet og sikkerhed.
Karrosseriet er også en vigtig faktor for lave samlede vægt. I basisversionen vejer Ibiza ST kun 1.110 kg.

Interiøret – kvalitet i enhver detalje
Sæderne har ergonomisk form med en lav, sporty position, der også kan justeres opad, hvis nødvendigt. Granvoksne passagerer kan også sidde komfortabelt bagest med rigeligt plads til hoved og fødder. Ibiza ST kommer som standard med tre kopholdere, flere rummelige opbevaringsrum - også i bagdørene - og et 12-volt stik.
Rattet er justerbart, og det valgfri læder beklædning på rat og gearknop leveres som standard på Style version.
Det stramme, strømlinede design betyder, at Ibiza ST’s sporty og emotionelle udvendige karakter også tydeligt afspejler sig i interiøret.

Bagagerummet - praktisk i et kompakt format
Bagagerummets åbningsmekanisme er et brand feature - det store SEAT logo, som åbner med et lille løft opad. Bagsmækken åbnes højt nok til at en høj person kan stå under den. Bagagerummet er rummelig og er yderst praktisk indrettet. Volumen er på 430 liter med en åbning i højden 57,8 cm.

Motor - sporty og sparsommelig på samme tid
SEAT sender Ibiza ST på gaden med en state-of-the-art vifte af motorer: Fire benzin og tre TDI – dieselmotorerne med common-rail indsprøjtning. Tre af de seks motorer er tre-cylindre og de resterende fire har fire cylindre. Fire af enhederne drives med direkte indsprøjtning og turboladning, inklusiv den helt nye og kraftfulde 1,2 TSI. De syv motorer dækker et ydelsesområde på 60 hk (51 kW) til 105 hk (77 kW) og giver imponerende ydeevne kombineret med lavt brændstofforbrug.
1,2 TSI Ecomotive teknologi med stop/start funktion er yderst brændstofbesparende. Den har et officielt brændstofforbrug på 19,6 km/l, hvilket svarer til CO2-udledning på kun 119 gram pr. km. Start/stop funktionen slukker motoren, når bilen står stille, gearstangen er i neutral position og føreren fjerner foden fra koblingen. Så snart koblingen trædes ned igen, genstarter bilen hurtigt og problemfrit.

Attraktivt og generøst udstyr
SEAT tilbyder den nye model i to udstyrslinjer: Reference og  Style. Standardudstyret omfatter ESP stabilitetssystem, der inkluderer en sikkerhedsbremse ved parkering på bakker, overvågning af dæktryk, sikkerhedsudstyr som fx hoved- og brystkasseairbags til fører og passager på forsædet samt Isofix til barnesæder på de to bageste ydrepladser.
Yderligere komfort kommer i form af elektriske vinduer foran, en justerbar ratstamme, højdeindstilling af førersæde, udendørs temperaturvisning, radio med fire højttalere, rat med genvejsknapper, air-conditioning og centrallås. Features såsom opbevaringsrummet under bagagerummet og tagræling gør Ibiza ST Reference til en meget alsidig følgesvend til hverdagsbrug og fritid.

Priserne på den nye SEAT Ibiza ST starter ved 141.500 kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.