• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. januar 2010 - Bilenonline.dk

Ny Meriva fra Opel

Ny Opel Meriva får "selvmordsdøre" bagest og er mere rummelig og sparsom.

Den ny Opel Meriva med "selvmordsdøre" er ganske nydelig. Den ny Opel Meriva med "selvmordsdøre" er ganske nydelig.

Bilenonline.dk
Ny Meriva fra Opel
Hvis Opel holder fast i sine nuværende planer, så får den ny udgave af Opels familieflytter "selvmordsdøre" bagest, altså døre, der åbner omvendt af almindelige bildøre. Hvorfor, der ikke vælges praktiske skydedøre, får stå hen i det uvisse.
Den ny Meriva får til gengæld også et mere sportigt design og panoramaglastag, oplyser Bilenonline.dk.

Ny Meriva er bredere, længere og har større akselafstand
Den ny Meriva bliver efter udenlandske forlydender både længere, bredere end forgængeren, ligesom også akselafstanden er længere. Det har givet bedre plads indvendigt, og da bagsæderne samtidig kan foldes plant med gulvet, og sæderne kan omarrangeres på flere forskellige måde, er barnevogne og Ikea-indkøb lige noget for den ny Meriva.

Opel Insignia er forbilledet
Designet er inspireret af Insigina, og teknik og komponenter er delvis hentet fra den nye Astra. Særligt er det store panoramaglastag og det lille "mode"-knæk ved bagdørerne, som sænker vindueskanten en anelse, og giver et lidt bedre udsyn til små børn på bagsædet.

Bagdøre skal give gode ind- og udstigningsforhold

De atypiske bagdøre er hængslet modsat, så de kan åbnes i en næsten 90 graders vinkel, hvilket gør det lettere for børn (og svigermor), at komme ind på bagsædet. Der er dog intet at frygte, rent sikkerhedsmæssigt. En automatisk låsemekanisme sørger for at dørene ikke kan åbnes, så snart hjulene ruller, skriver Bilenonline.dk.

Når Opel lancerer Meriva til sommer, bliver det med seks motorer som yder fra 75 til 140 hk. Og til de øko-interesserede forlyder det, at motorerne er blevet 15 procent mere økonomiske, mens en nøjsom EcoFlex-variant også bliver en del af programmet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.