• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. december 2009 - Bilenonline.dk

To-cylindret Fiat 500

Fiat vil udnytte sin nyskabende multiair-teknologi i 2-cylindret motor.

Fiat 500 kommer med 2-cylindret motor med 80 eller 105 hk. Fiat 500 kommer med 2-cylindret motor med 80 eller 105 hk.

Bilenonline.dk / Fiat
2-cylindret motor
Fiats nye 2-cylindrede Multiair-motor kommer allerede på programmet næste år i den lille Fiat 500. Det skriver Bilenonline.dk.
Den innovative 0,9-liters benzinmotor med turbo styrer automatisk ventilerne, alt efter hvor mange hestekræfter, der er behov for, og Fiat siger, at den nye motor yder lige så godt som den større firecylindrede selv om både brændstoføkonomi og dermed CO2-udledning er forbedret væsentligt.

Den maksimale form for downsizing

"Dette er den maskimale form for downsizing, med lavere forbrug og udledning uden at gå på krompromis med ydeevne", citeres Fiat-bossen Sergio Marchionne for.
At man kunne forsøge med en superøkonomisk, encylindret dieselmotor, som trækker en generator til en hybridbil, er så en anden sag, konstaterer Bilpriser.dk.
Den nye 2-cylindrede Multiair forventes at komme I to varianter med henholdsvis 80 og 105 hk. Senere får også Panda og Punto Evo glæde af motoren.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.