• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. december 2009 - Better Place

Elbiler i Kolding

Better Place i samarbejde med Kolding Kommune

Kolding får de karakteristiske ladestandere fra Better Place. Kolding får de karakteristiske ladestandere fra Better Place.

Better Place
Elbiler til hjemmehjælpere
Om to år har el-taxaer fortrængt dieseltaxaer, og hjemmehjælperne kører kun i elbiler i Kolding Kommune. Det er drømmemålet i forlængelse af den samarbejdsaftale, som Kolding Kommune og Better Place nu indgår om udvikling af en infrastruktur til opladning af elbiler. Aftalen giver også Kolding Kommunes borgere mulighed for at lade deres private elbil op i det offentlige rum fra 2010, hvor Better Place begynder anlægsarbejdet i Kolding. 

Kolding Kommune ønsker, at private følger eksemplet
Kolding Kommunes ambitiøse klimastrategi har som mål at øge andelen af vedvarende energi til mindst 50 procent i 2021 - og det er her, at de potentielt CO2-neutrale elbiler, som med intelligent ladning kan lagre og udnytte vindmøllestrøm, kommer ind i billedet.
”Med aftalen med Better Place er Kolding Kommune godt på vej til en nær fremtid med masser af bæredygtige, udstødningsfri og støjsvage elbiler og el-taxaer på vore veje. Når vi som kommune vælger at gå forrest, er det samtidig fordi, vi håber, at borgere og lokale virksomheder følger vores eksempel, og selv tager elbilerne til sig,” siger Per Bødker Andersen, borgmester i Kolding Kommune.
Planen er, at kommunens egen bilpark skal skiftes ud med elbiler på de områder, hvor det er muligt, og aftalen indeholder desuden en fælles vision om, at Kolding Kommune skal være den første kommune i verden, der skifter de sædvanlige benzin- og dieseltaxaer ud med el-taxaer.

Intelligent opladning er vejen frem
”Vi er glade for og stolte over, at Kolding Kommune har valgt os som samarbejdspartner. Det er en stor fornøjelse at arbejde tæt sammen med en kommune, der forstår de fordele, elbiler byder på i forhold til nærmiljøet og de globale klimaudfordringer, og som samtidig forstår, at en tidlig etablering af en gennemtænkt infrastruktur til intelligent opladning er vejen til at få størst udbytte af disse fordele,” siger Jens Moberg, CEO i Better Place Denmark.

Samarbejdet i korte træk
Aftalen betyder, at Kolding Kommune og Better Place vil samarbejde om en model for hurtig udrulning af en infrastruktur til opladning af elbiler. Modellen kan bl.a. indeholde følgende elementer:
•    Kortlægge de steder, hvor ladestandere og batteriskiftestationer kan placeres
•    Gennemføre et særligt projekt, som servicerer borgere, der bor i boligblokke eller andre steder, hvor der ikke er adgang til private parkeringspladser
•    Tage højde for elbiler i planlægningen af offentlige bygninger eller andre områder, for eksempel i forbindelse med etablering af nye parkeringspladser
•    Indgå i en struktureret dialog med bl.a. tankstationer for at kortlægge potentielt egnede steder til batteriskiftestationer

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.