• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2009 - DONG

Volvo på halmsprit

Dansk teknologi sikrer sprit til klimatopmøde-Volvo'er

Nogle af deltagerne i klimatopmødet fragtes rundt i Volvo S80 Flexifuel. Nogle af deltagerne i klimatopmødet fragtes rundt i Volvo S80 Flexifuel.

Inbicon
Sparer 85 % CO2
Når politikerne bevæger sig rundt i København til FN's klimakonference, er det blandt andet i biler med klimavenligt E85-brændstof i tanken, hvor de 85 % bioethanol i E85 sparer 85 % CO2 i forhold til almindelig benzin.
Et samarbejde mellem Daniscos enzym division Genencor, Inbicon, Novozymes og Statoil - assisteret af Partnerskabet for biobrændstoffer - leverer 2. generations bioethanol baseret på bl.a. halm til de 30 Volvo S80-limousiner samt 10 styk Volvo V70, som Udenrigsministeriet benytter til at transportere alverdens politikere rundt under klimatopmødet COP15.

Klimatopmødet tiltrækker spændende teknologier
Denne førte officielle E85-tankning i Danmark blev overværet af ledende repræsentanter fra de involverede selskaber samt Udenrigsministeriets Jan-Christoph Napierski, der er ansvarlig for den bæredygtige organisation af COP15.
”Et arrangement som FN’s klimakonferencen tiltrækker mange nye spændende teknologier, der vil kunne bidrage til at løse klimaudfordringen. Udenrigsministeriet er derfor glad for at kunne fremvise et dansk bidrag - 2. generations bioethanol – til at medvirke til en miljø- og klimavenlig afvikling af klimakonferencen”, siger Jan-Christoph Napierski, fuldmægtig - COP15 logistik.

Fra 2010 kan danske bilister køre på halmsprit
Det er ikke kun politikere, der kan køre på andengenerations biobrændstoffer. Fra 2010 kan Statoils danske kunder også tanke biobenzin udvundet af halm baseret på de nyeste teknologier til udvikling af bæredygtige biobrændstoffer.
Bioethanolen er produceret af Inbicon - et teknologiselskab i DONG Energy, der udvikler teknologi til at lave bioethanol fra halm. Novozymes og Daniscos enzym division Genencor leverer enzymerne til ethanol-produktionen, og Statoil bidrager med distributionsfaciliteterne. Med denne teknologi reduceres udledningen af CO2 med 85 % sammenlignet med udledningen ved brug af traditionel benzin. Biobrændstoffet, der bruges til klimatopmødet, er E85, der består af 85 % bioethanol og 15 % benzin.

Bioetanol kan udvindes af restprodukter fra land- og skovbrug
Partnerskabets kompetencer til at producere 2. generations bioethanol rummer et betydeligt klimamæssigt potentiale, da traditionelt brændstof som benzin kan erstattes. 2. generations bioethanol kan produceres på basis af restprodukter fra blandt andet skov- og landbruget. Udviklingen af 2. generations bioethanol-teknologien rummer et stort erhvervsmæssigt potentiale gennem eksport af teknologiske løsninger og af viden inden for udvikling og anvendelse af enzymer.

Under klimakonferencen er det bl.a. personale fra det danske militær og hjemmeværn, der fungerer som chauffører, og som dermed får lejlighed til at prøve Volvo's Flexifuel-modeller, der normalt ikke markedsføres i Danmark, oplyser Volvo.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.