• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. december 2009 - Hydrogen Link

14 brintbiler i København

14 brintbiler kom over Øresundsbroen for at medvirke i COP 15.

Brintbilerne på vej fra Malmø. Foto: World Photo, Michael Jensen. Brintbilerne på vej fra Malmø. Foto: World Photo, Michael Jensen.

Hydrogenlink
Brintbil-parade
Den 30. november krydsede ikke færre end 14 brintbiler fra bl.a. Daimler, Honda, GM og FIAT Øresundsbroen for at synliggøre brint- og brændselscelleteknologien forud for Klimatopmødet i København.
Bilerne var af typerne Fiat Panda Fuel Cells og H2/CNG Mixture, Honda FCX Clarity, Mercedes Benz B-klasse F-celle og A-klasse, Opel HydroGen 4 samt TH!NK Hydrogen.

Bilerne udstillet ved Christiansborg
Køretøjsparaden startede med en optankning på brint stationen i Malmö hvorefter turen gik til den nyligt åbnede brintstation i København. Paradekørslen sluttede på Christiansborg, hvor brintbilerne blev udstillet på slotspladsen, og hvor interesserede fik mulighed for en tur rundt i København på brint.
Ligeledes blev en international konference om brint til transport afholdt i fællessalen på Christiansborg med indlæg fra de ledende bilproducenter og energiselskaber.

Bilerne skal efterfølgende bruges til at transportere delegerede på COP 15 rundt i byen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.