• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. november 2009 - Autocom A/S

Uheldige leasingkunder flås

Det kan koste næsten 10.000 kr. ekstra i skat at få firmabil i januar måned.

Er man så uheldig at får tildelt firmabil i januar, kan det koste 10.000 kr. i ekstraskat. Er man så uheldig at får tildelt firmabil i januar, kan det koste 10.000 kr. i ekstraskat.

Autocom.dk
Leasingkunder flås
Er man så uheldig at blive tildelt en firmabil i januar måned, bliver man flået af skattevæsenet i forhold til dem, der får en firmabil i december måned. Har bilen en skatteværdi på 300.000 kr., skal man betale 9.625 kr. ekstra i skat i forhold til kolleger, der er så heldige at få deres firmabil i december.

Mærkværdig forskelsbehandling

Denne mærkværdige forskelsbehandling burde afskaffes, mener leasingeksperten Morten Holmsten, der er salgs- og marketingdirektør for online bilauktionsfirmaet Autocom A/S:
”Det er jo helt tosset, og det fortaber sig vist i tågerne, hvorfor systemet skal være så urimeligt”.
”Sagen er den, at skatteværdien falder til 75 procent efter tre kalenderår. Hvis en leasingbil indregistreres den 30. december, er den allerede efter to dage i gang med sit andet kalenderår. Efter 25 måneder går den ind i sit fjerde kalenderår. Det betyder, at føreren i de sidste 11 måneder af leasingperioden på typisk 36 måneder kun får lagt 25 procent af 225.000 kr. til sin indkomst. Den uheldige kollega, der får sin bil i januar, bliver beskattet af 25 procent af 300.000 kr. i de sidste 11 måneder, altså 9.625 kr. mere, hvis man betaler topskat på 56 procent. Det er mange penge i de fleste husholdninger”, påpeger Morten Holmsten.

Mange ulemper ved de nuværende regler

”Det er muligt, at politikerne oprindeligt havde den hensigt at holde lidt liv i bilmarkedet i de stille, mørke måneder. Men efterhånden har det udviklet sig i en uheldig retning. Brugerne beskattes efter nogle kunstige skillelinjer, firmabilsalget klumper sammen i december, leverandørerne har svært ved at følge med, og eftermarkedet skvulper som vand i et badekar på øverste etage i et højhus under et jordskælv”, siger Morten Holmsten.
”DAF foreslog i 2008, at skatteværdien nedskrives i takt med værditabet, på det tidspunkt 12,5 procent om året. Det er én model. Man kunne også sætte skatteværdien ned pr. måned. Det burde jo kunne lade sig gøre med moderne it-teknologi at regne skatten ud alligevel. Men ligegyldigt hvad, så burde loven simpelthen laves om. Den er forældet og uretfærdig”, slutter Morten Holmsten.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.