• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. november 2009 - De Danske Bilimportører

Bilsalget retter sig

Salget af nye personbiler lander formentlig over 100.000 i år.

Bilsalget går fremad. Škoda Octavia er en af de modeller, der mærker de milde vinde. Bilsalget går fremad. Škoda Octavia er en af de modeller, der mærker de milde vinde.

De Danske Bilmportører / Bilpriser.dk
Bilsalget retter sig
Salget af nye personbiler fortsatte bedringen i oktober, og der er nu i alt solgt 91.478 personbiler mod 133.238 i samme periode i 2008. Dermed tyder alt på, at salget passerer 100.000 i år, noget bedre end ventet.
Salget lå stadig under niveauet fra oktober 2008, men det er årets mindste procentvise fald, og tendensen mod en genopretning af personbilsalget syntes, at have bidt sig fast, hvorimod varebilssalget fortsat er under pres fra krisen. Personbilsalget i september faldt med knap 13 procent, mens salget af varebiler gik tilbage med 58 procent sammenlignet med samme måned sidste år, oplyser De Danske Bilimportører.

Salget af personbiler i oktober kun 12,7 pct. lavere end i oktober 2008
I oktober faldt bilsalget igen sammenlignet med samme måned sidste år, men i tråd med tendensen fra de foregående måneder, så er faldet mindre - sammenlignet med oktober sidste år var det på 12,7 procent - og stabiliseringen på bilmarkedet syntes nu for alvor, at have bidt sig fast.
”Det er klart, at en tilbagegang aldrig er positiv, men realistisk set, så oplever vi faktisk en positiv udvikling i disse måneder. Måned for måned oplever vi, at salget forbedres og at det for personbilerne gælder, at chokeffekten fra krisens start sidste efterårs tager af”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

De gyldne tider kommer ikke tilbage med det samme

Han ser også positivt på udviklingen i de kommende måneder, men forventer dog ikke umiddelbart en tilbagevenden til markedet på toppen af højkonjunkturen.
”2007 var blandt de år, hvor der blev solgt absolut flest biler herhjemme, og det niveau kommer vi nok ikke tilbage på lige med det samme, men markedet har tydeligvis nået bunden og er nu på vej op. Derfor forventer jeg også, at den positive udvikling vil fortsætte i årets sidste måneder, hvor det traditionelt bl.a. sælges mange firmabiler”, siger Bent Mikkelsen.

Ingen bedring for varebiler

I modsætning til personbilerne oplever varebilerne ingen bedring, og kun 1.094 nye varebiler blev solgt i oktober 2.605 i samme måned sidste år.
Krisen har lagt en ret tung dyne over markedet og virksomhederne udskyder deres investeringer, så vi må forvente, at der er længere til, at vi vil se en bedring på varevognsmarkedet, end det har været tilfældet for personbilerne, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler hårdt ramt.
Registreringstallene for oktober viser et fald i registreringen af nye lastbiler på hele 76 procent. 
”Det er et meget voldsomt fald, og der er ingen tvivl om at krisen for alvor viser sig på lastvognsområdet. Lastbilerne er meget afhængige af udviklingen i transportsektoren, og det påvirker naturligvis udviklingen. Derudover er det værd at huske på, at registreringen af lastbiler kommer ca. et halvt år efter ordreafgivelse - og derfor vil det ekstra tid, inden vi ser en bedring her, slutter Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.