• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. november 2009 - Rejseplanen

Rejseplan til bilister

Nyt planlægningsværktøj hjælper rejsende med at komme frem til tiden

Kø på Autobahn kan nok ikke helt undgås, når nyt planlægningsværktøj hjælper rejsende med at ankomme til tiden. Kø på Autobahn kan nok ikke helt undgås, når nyt planlægningsværktøj hjælper rejsende med at ankomme til tiden.

Rejseplanen.dk / Bilpriser.dk
Nyt planlægningsværktøj
Bilister og travle forretningsfolk har længe har sukket og stresset over myldretrafikken og dens negative indflydelse på rejsen. Det gøres der fra idag et godt forsøg på at råde bod på med et nyt intelligent online planlægningsværktøj, der er lavet i samarbejde mellem Vejdirektoratet og Rejseplanen.dk, udfra omfattende GPS-datamateriale.

Brugeren får både rejseplan, tidsforbrug og CO2-udledning
I rejseplanlæggeren, der findes på begges hjemmesider, indtaster brugeren afrejseby og ønsket ankomstby samt ønsket tidspunkt, før beregneren sættes igang. Beregneren returnerer nu tidsestimat på rejsen, afrejse- og ankomsttidspunkt, forventet omkostning i kr. og CO2-belastning samt alternative rejsemuligheder med det offentlige.
I beregningen indgår myldretidsforsinkelser, og derfor vil brugeren kunne spare den megen uproduktive spildtid, som oftest lægges oveni rejsetiden, for at være på den helt sikre side.  

Realistisk billede af rejsetiden, også fra mobil

Rejseplanlæggeren, der virker fra online platformen, fungerer desuden fra den mobile platform, erfarer Bilpriser.dk. Så selvom man ikke når at forberede sig hjemmefra eller ændrer rejseplan undervejs, kan man ret enkelt få et realistisk estimat på rejsetiden, der særligt omkring de store byer kan variere meget afhængig af, om man starter bilen i eller uden for myldretiden. Selve rutebeskrivelsen kunne vi dog ikke få frem på mobilen. Da systemet kører i testversion må det forventes at være et spørgsmål om tid før det også virker.

Ros fra Bilpriser.dk

"Vi synes at ideen er god, og et godt supplement til kort og GPS. Og med den slags teknologi er der ikke længere nogen undskyldning for at komme for sent. De fleste vil, med et minimum af forberedelse, være i stand til at ankomme rettidigt til familiemiddagen hos svigermor eller et vigtigt forretningsmøde. Samtidig vil planlægning have en gavnlig effekt på trafiksikkerheden, fordi systemet tilpasser ankomsttiden efter fartgrænserne", udtaler country manager Steen Kristensen fra Bilpriser.dk.

Bilrejseplanen er tilgængelig på både www.rejseplanen.dk og Vejdirektoratets hjemmeside www.trafikken.dk.

Fik du læst:
Firmabilsanalysen 2010
Stationcaranalysen 2009
MPV-analysen 2009
Mikrobilsanalysen 2009
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.