• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. oktober 2009 - Mitsubishi Danmark

Tokyo Motorshow

Mitsubishi viser bud på miljøvenlige efterfølgere til elbilen iMiEV

Mitusbishis Plug-in hybrid PX-MiEV vil kunne køre op til 50 km på en liter brændstof. Mitusbishis Plug-in hybrid PX-MiEV vil kunne køre op til 50 km på en liter brændstof.

Mitsubishi
iMiEVs efterfølgere
På dette års Tokyo Motorshow viser Mitsubishi bl.a. med to konceptbiler, der viser bud på fremtidige, miljøvenlige bilmodeller. Det drejer sig om Concept PX-MiEV samt iMiEV CARGO. De er efterfølgere til den allerede meget populære Mitsubishi elbil iMiEV, som Mitsubishi Motors i Japan for nylig har åbnet op for reservation af med stor succes.

900 forudbestillinger på én måned
Mitsubishis produktionsklare elbil iMiEV blev i juli måned sat til salg i Japan. I starten udelukkende til udvalgte firmaer og statslige institutioner. Der er allerede modtaget ordrer på 1.400 biler, som allerede er og skal leveres i løbet af 2009. Salg og levering til private er planlagt til at begynde i april 2010. Dog blev der i slutningen af august åbnet op for forudbestillinger. Og på blot én måned er der modtaget ikke mindre end 900 reservationer.

Mitsubishi koncept bil PX-MiEV
PX-MiEV er første skud på stammen med Mitsubishis fremtidige Plug-in Hybrid system, som sikrer maksimal brug af elektricitet ved kørslen. Rækkevidden med brug af en liter brændstof vil være op til 50 km.

PX-MiEV viser også, hvordan man kan kombinere miljøvenlig teknologi med sublime køreegenskaber. Blandt andet er den udstyret med Mitsubishis nye firehjultræksystem (S-AWC) med E-AYC, som står for elektrisk Active Yaw Control, der overfører trækkraft til det baghjul med mest vejgreb. Herudover giver PX-MiEV et eksempel på fremtidens kabinedesign med fokus på såvel, velvære, energibesparende klimakontrol i kabinen samt sidste nyt inden for sikkerhed.

Mitsubishi iMiEV som varebil
Concept iMiEV CARGO er en direkte afleder af den allerede produktionsklare elbil iMiEV. Transport af mindre gods i byerne kan således klares uden direkte forurening, hverken støjmæssigt eller med udledning af CO2. iMiEV CARGO er noget højere og med et noget anderledes design end personbilen, men ydelsen på 64 hk og rækkevidden på op til 145 km på en opladning er den samme. Varerummet er 1350 mm bredt, har en dybde på 1180mm og en højde på 1100mm, og læssehøjden er optimeret. Så alt i alt er iMiEV CARGO et godt bud på fremtidens varebil til bymiljøet.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.