• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. oktober 2009 - Better Place

Elbiler i Fredericia

Better Place har også indgået aftale om ladestationer til elbiler i Fredericia.

Borgmester Uffe Steiner og Jens Moberg fra Better Place. Foto: Michael Tungelund. Borgmester Uffe Steiner og Jens Moberg fra Better Place. Foto: Michael Tungelund.

Better Place / Fredericia Kommune
Fredericia som spydspids
Fredericia Kommune bliver nu elbilernes spydspids i Jylland. Kommunen indgår i dag, som den første jyske kommune, en samarbejdsaftale med Better Place om udvikling af en infrastruktur for elbiler. Aftalen afspejler Fredericia Kommunes ambitiøse klimamålsætninger og håbet er, at kommunens tiltag kan blive udgangspunkt for elbilernes spredning i trekantsområdet og i resten af Jylland. Better Place forventer, at infrastrukturen opføres frem mod 2012.

Kommune med ambitiøs klimamålsætning
Fredericia, den 1. oktober 2009 - Samarbejdsaftalen indgås i forlængelse af Fredericia Kommunes ambitiøse klimamålsætninger. Et af kommunens overordnede mål er en nedbringelse af kommunens CO2-udledning, især på transportområdet, hvor der de seneste år er sket en betydelig stigning i CO2-udledningen - og det mål skal de miljøvenlige elbiler nu hjælpe med at opnå.

Elbiler en del af løsningen
”Fredericia Kommune er et travlt knudepunkt for transport, og vi har derfor et særligt fokus på at mindske klimabelastningen fra netop transportsektoren. Vi tror på, at elbiler er en del af løsningen, og at vi som kommune må gå forrest og skabe rammerne for, at der kan komme flere elbiler på gaden. Det kræver intelligente og fleksible løsninger, der fungerer i det daglige - og det skal Better Place nu samarbejde med os om at skabe,” siger Uffe Steiner Jensen, borgmester i Fredericia.

Vil inspirere andre i trekantområdet

Udover etablering af en infrastruktur til opladning af elbiler skal kommunens egen bilpark skiftes ud med elbiler, hvor det er muligt. Håbet er desuden, at Fredericia Kommunes tiltag kan sætte kraft bag elbilernes indtog i trekantsområdet, og at andre jyske kommuner inspireres til lignende skridt mod indførsel af elbiler og bæredygtig transport.

Ros til kommunen fra Better Place
”Vi er glade og stolte over samarbejdsaftalen med Fredericia Kommune - og over at Better Place nu samarbejder med kommuner i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Det er en stor fornøjelse at arbejde tæt sammen med klimabevidste og fremsynede kommuner som Fredericia Kommune, der forstår, hvor stor en gave elbiler er, både for nærmiljøet og som del af den globale løsning på klimaudfordringerne,” siger Jens Moberg, CEO i Better Place Denmark.

Hurtig opsætning af ladestationer

Aftalen betyder, at Fredericia Kommune og Better Place vil samarbejde om en model for hurtig udrulning af en infrastruktur til ladning af elbiler i kommunen. Modellen kan bl.a. indeholde følgende elementer:
Kortlægning af netværk for ladestandere med henblik på optimering af infrastrukturens værdi for bilisterne og for miljøet. Sikring af, at opsætning af ladestandere bliver tænkt med, allerede når der indhentes tilladelse til nyopførelser og udbygning af offentlige bygninger, offentlige parkeringshuse m.m.
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.