• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. august 2009 - Volkswagen

Ny Polo høster fem stjerner

EuroNCAP dokumenterer: passager- og fodgængersikkerhed optimal

Volkswagens ingeniører har anstrengt sig for at skabe en af verdens sikreste små biler. Volkswagens ingeniører har anstrengt sig for at skabe en af verdens sikreste små biler.

Volkswagen 
Topplacering i sikkerhedstest
Den nye Polo har netop gennemgået EuroNCAPs sikkerhedstests og høstet de optimale 5 stjerner. Volkswagen har ved udviklingen af den nye Polo, optimeret sikkerheden betragteligt: karosseristrukturen er optimeret og bilen er yderst veludstyret hvad angår seler, airbags og ikke mindst sikkerhedsoptimerende assistentsystemer.

Børnesikkerhed i top
Under „New Car Assessment Program" (NCAP)s test kolliderede Polo med en hastighed på 64 km/t med en barriere, alligevel var kabinen efterfølgende så godt som intakt. Særligt viser EuroNCAPs crashtests, at passager- og ikke mindst børnesikkerheden i den nye Polo ligger helt i top. Dette skyldes bl.a. det nye optimerede karosseri. Volkswagens ingeniører har anstrengt sig for at skabe en af verdens sikreste små biler, det er bl.a. lykkedes ved at give sider og benområdet foran en mere fast struktur. Foran sørger en optimeret tværvange for, at den energi der optår ved en kollission fordeles mest hensigtsmæssigt.

Tanke for medtrafikanter
Lige så vigtig som passagersikkerheden er medtrafikanternes sikkerhed. Allerede under designfasen af den nye Polo tænkte man således fodgængersikkerheden med i udviklingsarbejdet. Man har derfor udformet fronten således, at man ved kollision har den nødvendige deformationsplads, der kan mindske benskader.

ESP og seks airbags som standard
Ved de nye skærpede tests hos EuroNCAP bedømmer man som noget nyt også de af bilens sikkerheds- og assistentsystemer, der reducerer risikoen for ulykker og hårde kvæstelser. Et af de vigtigste systemer, det elektroniske stabiliseringsprogram (ESP) er standardudstyr i den nye Polo. Ligeledes er et sindrigt sele- og airbagsystem med i alt seks airbags standard og de forreste nakkestøtter, der mindsker risiko for piskesmældsskader er optimerede i den nye Polo. Nye sikkerhedstiltag er desuden sideairbags foran som standard og som tilvalg bagi.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.