• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. juli 2009 - Morgenavisen Jyllands-Posten

Erstat gule plader med hvide

Ofte kan det det betale sig af få firehjulstrækkeren på hvide plader.

Der kan spares 40.000 kr. på at sættes ekstra sæder i en BMW X5 3.0d. Der kan spares 40.000 kr. på at sættes ekstra sæder i en BMW X5 3.0d.

JP.dk / Bilpriser.dk
Fra gule til hvide plader
Der kan være titusinder af kroner at spare på at føre gulpladebilen over på hvide plader, skriver Jyllands-Poisten på basis af beregninger fra Bilpriser.dk. En beparelse på 40.000 kr.på en BMW X5 3.0d er således ikke umulig. Det gør også bilen lettere at sælge, blandt andet til udlandet. Her er man ikke interesseret i biler med kun to sæder. Hele manøvren står og falder dog med, om man kan finde bagsæder hos en forhandler eller en ophugger til rimelige penge. Ophuggerne kender jo også fidusen og sætter priserne derefter. Men så kan man jo lede i Tyskland eller Sverige.

Priserne på gulpladebiler er til forhandling
Manøvren er helt ulig traditionen på det særegne danske bilmarked, hvor trafikken altid er gået den modsatte vej: fra familiebil til varevogn for at spare afgiftskroner. Men de store prisfald på gulpladebiler, som er opstået i kølvandet på afgiftsreformen fra foråret 2007, har pludselig gjort det relevant at føre bilerne tilbage til udgangspunktet. Sådan lyder meldingen fra chefanalytiker Niels Grøftehauge fra Bilpriser.dk, der har beregnet udgiften til manøvren for 20 gulpladebiler af de mest solgte modeller for Morgenavisen Jyllands-Posten.
»Det kan i mange tilfælde godt betale sig at finde en rigtig billig firehjulstrækker på gule plader og få den bygget om til hvide plader. Der er ingen tvivl om, at priserne på gulpladebiler i høj grad er til forhandling,« siger Niels Grøftehauge.
I priseksemplerne, som er beregnet med udgangspunkt i konkrete biler til salg, er der mest at spare på at ombygge en BMW X5 3,0d. Så ender man med en luksusbil til 550.000 kr., men har kun betalt 510.000 kr. for bilen. Men vælger man f. eks. en Hyundai Santa Fe, kan man komme ud at køre for 220.000 kr. efter en besparelse på 38.000 kr.

Når man fører en bil over på hvide plader, bortfalder "misundelsesafgiften" på 5.040 kr. om året, som også har været medvirkende til en stejlere afskrivningskurve på gulpladebilerne i forhold til samme model som hvidpladebil. Til gengæld kan man godt risikere, at ejerafgiften på hvidpladebilen bliver dyrere end vægtafgiften på gulpladebilen.

Man kan læse mere på fpn.dk

Skemaet over de biler, som Bilpriser har lavet beregninger på, kan ses her:
multimedia.jp.dk/archive/00184/gulpladebiler_ny_184924a.pdf

-------------------------------------------------------------------------------------------

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.