• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juli 2009 - Worldcarfans.com

Ny Saab 9-5 "lækket"

Kriseramte Saab lancerer lang 9-5-model i Frankfurt

Den ny Saab 9-5 bliver meget lang. Designet skal nok skabe debat. Den ny Saab 9-5 bliver meget lang. Designet skal nok skabe debat.

Worldcarfans.com
Saab 9-5 "lækket"
I dag er det ikke nok at sende en pressemeddelelse ud. Nej, man "lækker" en nyhed til udvalgte medier og bloggere og lader så nyheden sprede sig selv. Det har også Saab fundet ud af. På den måde er billederne og oplysningerne om den kommende Saab 9-5 kommet ud, blandt andet til Worldcarfans.com.

Lang model á la Škoda Superb
Den ny model skal åbenbart blande sig i det lidt større luksussegment. 9-5 er bygget på en GM-bund, der også bruges til Opel Insignia og Buick Lacrosse, men som er forlænget med 10 cm til en akselafstand på 2,84 meter. Så kan man lide at give god plads til bagsædepassagererne som i Škoda Superb, så er 9-5 et godt valg. I bagagerummet er der plads til 513 liter bagage.

Højtydende motorer
Motorerne passer til Saab's slogan "at præstere". Den mindste, en 1,6-liters benzinmotor yder angiveligt 160 hk. Formentlig efterlignes her VW's TSI-motorer, som med både kompressor og turbo er i stand til at levere hidtil uhørte ydelser i selv den lille 1,4-liters motor. En 2-liters benzinmotor skal sende 210 hk til hjulene, mens en 2,8'er yder hele 300 hk. På diesel-siden kommer der en 2-liters motor med henholdsvis 160 og 190 hk.

Saab 9-5, der skal på det europæiske marked i april 2010, kommer til at koste ca. 35.000 Euro. Den præsenteres på Franfurt Motor Show i september.

Man kan se flere billeder på www.worldcarfans.com

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.