• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. juli 2009 - Rolls-Royce

Ghost med 12 cylindre

Rolls-Royce Ghost får 12-cylindret motor med 570 hk.

Rolls-Royce Ghost får 570 hk fra 12 cylindre. Rolls-Royce Ghost får 570 hk fra 12 cylindre.

Rolls-Royce
Hestekræfter nok
Rolls-Royce, der ganske vist er ejet af BMW, men stadig ligger i engelske Goodwood, fortsætter med at lade oplysningerne om den ny Ghost-model dryppe ud til medierne. Nu er turen kommet til lidt oplysninger om motoriseringen.
I gamle dage fortalte Rolls-Royce ikke om motorernes ydelse. Hvis man spurgte, hvor mange hestekræfter, en Rolls-Royce-model havde, fik man blot svaret "nok". Men de tider er forbi. Den ny Ghost får en 12-cylindret motor med ikke færre end 570 hk. Med otte gear i den automatiske gearkasse skulle den kunne accelerere fra 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder. Rolls-Royce bedyrer dog, at det ikke er rå kraft, det handler om. Motoren skal blot kunne levere nok kræfter på en "raffineret" måde.
For at passagererne ikke skal føle kørselen med den ultrahurtige luksuslimousine anstrengende, er den luftaffjedret. Prisen er 165.000 engelske pund, og sender man bilen en tur gennem Bilpriser.dk's importberegner, lander den på 5,5 millioner kroner med dansk moms og afgifter.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.