• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. juli 2009 - Mazda

Mazda3 med stop-start

Mazda3 2.0 i-stop Premium kan køre 14,7 km/l

Mazda3 fås nu med stop-start-teknologi. Mazda3 fås nu med stop-start-teknologi.

Mazda
Sparsom og sportslig
Den helt nye Mazda3 blev introduceret i Danmark den 7. juni, og nu er Mazda klar med endnu en modelvariant, der byder på ny miljøvenlig teknik, sportslige præstationer og et meget højt udstyrsniveau: Mazda3 2.0 i-stop Premium.

151 hk og alligevel 14,7 km/l
Motoren i Mazda3 2.0 i-stop er en ny 2.0-liters benzinmotor med direkte indsprøjtning og 151 hk. Den er som standard kombineret med et start-/stopsystem kaldet i-stop, der er udviklet af Mazda selv. Den nye motor og i-stop-systemet har en stor del af æren for, at Mazda3 2.0 i-stop med sine 14,7 km/l kører 2 km længere på en liter benzin end den tidligere Mazda3 med 2.0-liters motor. Det svarer til en forbedring på 15,7 procent. Præstationerne er sportslige med en accelerationstid fra 0-100 km/t på 10,4 sekunder og en tophastighed på henholdsvis 212 km/t (sedan) og 206 km/t (hatchback).

Hurtig start
Det nye i-stop-system er unikt ved at være det eneste, der bruger motorens forbrændingsenergi til at genstarte motoren med kun lidt hjælp fra startmotoren. Fordelene er, at systemet bruger mindre benzin i startøjeblikket, samt at motoren starter hurtigere. Helt nøjagtigt starter motoren på 0,35
sekunder, hvilket er dobbelt så hurtigt som andre systemer på markedet kan præstere. I praksis fungerer det på den måde, at motoren standser af sig selv, når man eksempelvis holder stille for rødt lys i frigear med koblingen sluppet. Det øjeblik, man træder på koblingen, starter motoren igen.

Eksklusivt udstyr
Mazda3 2.0 i-stop leveres i Danmark udelukkende med Premium-udstyr, og det er som navnet antyder meget omfattende. Man får blandt andet 17” letmetalfælge, 2-zone klimaanlæg, P-sensorer bag, nøglefrit låse- og startsystem, fartpilot, regnsensor 6-trins gearkasse og meget mere. Priserne for Mazda3 2.0 i-stop Premium begynder ved 279.800 kr. for en firedørs sedan og 284.800 for en femdørs hatchback.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.