• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. maj 2009 - De Danske Bilimportører

Nedtur for bilsalget

Marts måned var en enlig svale

Hyundai i20 er blevet godt modtaget på markedet, men krisen kradser. Hyundai i20 er blevet godt modtaget på markedet, men krisen kradser.

De Danske Bilimportører
Bilsalget ned med 51 pct i april
Bilsalget falder fortsat, og den midlertidige bedring fra marts måned er forsvundet.  Registreringstallene for april viser et fald i personbilsalget på 51 procent, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på hele 70 procent.

Bedringen i marts er forduftet
Bilsalget faldt i april måned sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed fortsætter den udvikling, som har påvirket bilsalget siden den finansielle krise holdt sit indtog i efteråret, og den bedring, som kunne ses i registreringstallene fra marts er helt forsvundet.
”Bilsalget er fortsat voldsomt presset af den økonomiske og finansielle krise. Foråret er traditionelt en tid, hvor der bliver solgt mange biler, men krisen gør fortsat køberne meget afventende. Bilsalget har nu været i kraftig tilbagegang i over et halvt år, og udviklingen er meget kritisk for hele branchen, og koster ligeledes staten meget store summer i tabt provenu fra registreringsafgiften,” udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Krisen afholder mange fra at købe ny bil

”Transportbehovet er fortsat stort hos rigtigt mange danskere, men krisen afholder mange fra at købe en ny bil og det har ført til det dramatiske fald vi ser i april. At salget nu har været så lavt gennem længere tid indikerer, at krisen ikke bare går væk af sig selv. Derfor er der brug for politiske initiativer, som kan tø markedet op, og hjælpe branchen gennem denne helt ekstraordinære situation. Her vil især en forlænget kredittid og en forbedring af reglerne for virksomhedspant være nyttige,” siger Bent Mikkelsen.

Stort fald i varebilsalget
Varebilssalget fortsatte i februar på det meget lave niveau, som også kendetegnede første kvartal. Kun 1.082 nye varebiler blev indregistreret i april, hvilket svarer til et fald på 70 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
”Varebilsmarkedet er fortsat ekstremt hårdt ramt af effekterne fra krisen. Virksomhederne investerer ikke og på trods af en række fordele ved specielt de små varebiler, så er de private købere mere eller mindre helt forsvundet fra varebilsmarkedet,” siger Bent Mikkelsen. 

Lastbiler falder også
Krisens betydning kunne i februar også aflæses på lastbilsmarkedet. Det blev indregistreret af 330 nye lastbiler mod 668 i januar sidste år, svarende til et fald på 50 procent. ”Faldet for lastbiler er betydeligt. På grund af de lange leveringstider på nye lastbiler, er der en vis forsinkelse på tallene, men vi ser en meget tydelig og bekymrende udvikling, når det gælder lastvognsmarkedet,” siger Bent Mikkelsen.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.