• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. marts 2009 - Suzuki Danmark

Valg af værksted

Bruger du det frie væksted eller det autoriserede værksted?

Skal man vælge det frie eller autoriseret værksted? Skal man vælge det frie eller autoriseret værksted?

Suzuki 
Et spørgsmål om holdning
Har du en lidt ældre bil, kan det bedst betale sig at få den serviceret på et af de frie værksteder. Det er den udbredte holdning hos mange danske bilister. Men den holder ikke altid, mener Suzuki, som gerne vil prikke til den fordom, at det autoriserede værksted altid er det dyreste valg.

Frit værkstedsvalg
I Danmark er der frit værkstedsvalg. Det vil sige, at man selv vælger, hvilket værksted der skal servicere bilen. Sådan har det været siden 2003, hvor det frie værkstedsvalg blev indført.
”Siden da har de frie værksteder profileret sig som billigere alternativer til de autoriserede værksteder,” siger direktør Stig Jensen fra Suzuki Bilimport Danmark og tilføjer:
”Der er sund fornuft i at forsøge at spare penge, men den autoriserede service kan også være et økonomisk valg. Specielt for Suzuki-ejere, fordi netop Suzuki-værkstederne har nogle af branchens mest fair priser.”

Den bedste løsning
At de autoriserede Suzuki-værksteder opfattes som den bedste løsning, ses jo tydeligt, når folk skal have lavet en forsikringsskade - da fleste mener, at det i reglen helst er et autoriseret værksted, der skal udbedre skaden. Så kunderne er altså mest trygge ved, at deres bil er i hænderne på et autoriseret Suzuki-værksted. Nu skal vi så bare have dem overbevist om, at det heller ikke behøver at være dyrere.

Charmeoffensiv på værkstedet
Derfor indleder Suzuki-værkstederne en ’charmeoffensiv’, der skal få bilisternes øjne op for kvaliteterne i den autoriserede service.
Et af midlerne er at underbyde de frie værksteder på typiske service-opgaver. I en af de kommende måneder vil man således kunne få skiftet olie og oliefilter for en plovmand. Prisen er inklusive montering, og der er ikke tale om en billig, mineralsk olie, men om en letløbende, helsyntetisk olie.
For samme pris vil man også i en måned kunne få udskiftet de forreste bremseklodser.
Andre eksempler er nye vinduesviskere og sprinklervæske for 119 kroner og et sæt forlygtepærer fra Philips for 99 kroner – ligeledes inklusive montering.

Originale reservedele er ikke dyrere
Nogle bilister har en forestilling om, at de autoriserede værksteder bruger reservedele, som er unødvendigt dyre.
”I efteråret 2008 undersøgte vi priserne på 296 af de mest almindelige, originale reservedele til Suzuki-modellerne. Det viste sig, at de i gennemsnit kun var to procent dyrere end uoriginale dele indkøbt hos de største reservedels-grossister.” anfører Suzukis eftermarkedschef Dan Larsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.