• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. marts 2009 - Continental

Sæt dæk på i påsken

Når temperaturen når op på 5 g C, er det tid at få sommerdæk på

Omkring påske er temperaturerne passende til at skifte til sommerdæk. Omkring påske er temperaturerne passende til at skifte til sommerdæk.

Continental
Skift til sommerdæk i påsken
Påsken er det helt rigtige tidspunkt at skifte dæk. Temperaturerne er steget så meget, at risikoen for sne er lille, og så har mange danske familier tid til at gøre bilen klar til sommeren. Vinterdæk er lavet af blødt naturgummi, der slides hurtigere end de hårdere vinterdæk. Skifter du dæk nu, slides dine vinterdæk mindre, og så kan du bruge dem i længere tid til næste vinter.

Få mest ud af dine vinterdæk
”Med et dækskifte i løbet af foråret kan man spare penge, fordi vinterdækkene holder længere. Men samtidig kører bilen også mere sikkert. Sommerdæk har en kortere bremselængde end vinterdæk på både tør og våd vej, når temperaturen er over frysepunktet,” siger Georg Nielsen, adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S.

Opbevar dæk et tørt og mørkt sted
Skal du bruge dine vinterdæk næste år, er det en god idé at opbevare dem et mørkt og tørt sted, oplyser Continental Dæk Danmark A/S.
”Opbevarer man vinterdækkene udenfor i sol og regn, bliver gummiet mørnet og i værste fald slår det revner, så dækkene lettere punkterer. Derfor sparer man penge i det lange løb ved at opbevare dem f.eks. i kælderen,” siger adm. dir. hos Continental Dæk Danmark A/S, Georg Nielsen.
Continental Dæk Danmarks forhandlere tilbyder deres kunder at opbevare vinter- og sommerdæk, så dækkenes styrke bevares.

Tips når man selv opbevarer sine vinterdæk
Opbevar dine dæk i et mørkt, koldt og tæt rum. Har dækkene fælge, kan de evt. stables på en træpalle, så gummiet ikke bliver presset. Dækkene kan også hænge i fælgen. Har dækkene ikke fælge, skal du hverken stable eller hænge dit dæk, fordi det bliver ujævnt. Stil dem derimod på højkant, og roter dem jævnligt, så de ikke bliver skæve. Sørg for at dækkene ikke er i kontakt med kemikalier af nogen slags. Skriv på dækket, hvor det hører til på bilen. Dækkene slides forskelligt, og ombyttede dæk kan påvirke sikkerheden og kørekomforten.

Gode råd når du skifter til sommerdæk
Skift til sommerdæk, når temperaturen er over fem grader. Hvis du fortsætter med at køre på dine vinterdæk, risikerer du, at de slides og ikke kan bruges til næste vinter.
Tjek mønsterdybden i dine sommerdæk og skift dine sommerdæk ud, hvis der er mindre end 2 mm i mønsterdybden. Loven kræver 1,6 mm.
Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader som buler, sprækker og skader i kanten. En jævnlig inspektion af dine dæk er især påkrævet, hvis dine dæk er gamle.
Mål lufttrykket i dækkene mens de er kolde. Du kan ofte se det korrekte tryk på indersiden af bilens fordør eller i din bils instruktionsbog. 
Har du ikke plads til dine vinterdæk, kan du ofte få dem opbevaret hos din dækforhandler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.