• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. marts 2009 - De Danske Bilimportører

Stadig svagt bilsalg

Salget af nye personbiler lå i februar 43 pct. under salget i samme måned 2008

Citroën C4 Picasso solgte godt i februar, formentlig pga. en god tilbudspris Citroën C4 Picasso solgte godt i februar, formentlig pga. en god tilbudspris

De Danske Bilimportører / Bilpriser.dk
Bilsalget falder fortsat
Registreringstallene for februar viser et fald i personbilsalget på 43 procent i forhold til februar 2008, mens salget af varebiler måtte notere en tilbagegang på 60 procent.
Bilsalget faldt i februar måned sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed fortsætter den udvikling, som har påvirket bilsalget siden den finansielle krise holdt sit indtog i efteråret. Sammenlignet med februar 2008 blev salget af personbiler reduceret med 43 procent, mens varebilerne gik tilbage med 60 procent.

Krisen har gjort køberne afventende
”Bilsalget er fortsat presset af den økonomiske krise. Vi oplever stilstand i markedet, og det er fortsat tydeligt, at krisen har gjort køberne meget afventende. Udviklingen er meget kritisk for hele branchen, og koster ligeledes staten meget store summer i tabt provenu fra registreringsafgiften” udtaler Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

Et svigtende bilsalg er ikke til fordel for nogen

”Der er fortsat købere i markedet ligesom langt de fleste danskere fortsat har et stort transportbehov, men krisen afholder mange fra at købe en ny bil og det har ført til det dramatiske fald vi oplever i disse måneder. Et svigtende bilsalg er ikke til fordel for nogen og derfor har vi i høj grad behov for politiske initiativer, som kan hjælpe branchen gennem denne helt særlige situation og sikre bevarelse af arbejdspladserne i branchen” siger Tejs Laustsen Jensen.

Stort fald i varebilsalget

Varebilssalget fortsatte i februar på det meget lave niveau som blev lagt i årets første måned. Kun 1.219 nye varebiler blev indregistreret i februar, hvilket svarer til et fald på 60 procent sammenlignet med samme måned sidste år.
”Varebilsmarkedet er meget hårdt ramt af effekterne fra krisen. Virksomhederne afholder sig nye investeringer og sammen med den fortsatte effekt af den seneste afgiftsomlægning har det reduceret markedet til under en fjerdedel af, hvad det var for to år siden”, siger Tejs Laustsen Jensen. 

Lastbilsalget falder også
Krisens betydning kunne i februar også aflæses på lastbilsmarkedet. Det blev indregistreret af 313 nye lastbiler mod 511 i januar sidste år, svarende til et fald på 42 procent. ”Faldet for lastbiler er betydeligt. På grund af de lange leveringstider på nye lastbiler, der var i 2008, har krisens indvirkning på nyregistreringerne været forsinket, men nu ser vi en klar og meget bekymrende udvikling, når det gælder lastvognsmarkedet,” siger Tejs Laustsen Jensen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.