• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. februar 2009 - De Danske Bilimportører

Bilsalget 46 pct. ned

Januar blev også en rædselsfuld måned for nybilsforhandlerne

Nybilsalget gik skidt i januar, men VW Golf solgte godt. Nybilsalget gik skidt i januar, men VW Golf solgte godt.

De Danske Bilimportører 
Nybilsalget næsten halveret
Starten på 2009 bød på endnu et markant fald i salget af nye person- og varebiler i Danmark. Dermed fortsætter efterårets tilbagegang i bilsalget ind i det nye år. Sammenlignet med januar 2008 er salget af personbiler reduceret med 46 procent, mens varebilerne er gået tilbage med hele 61 procent.

Såvel private som små virksomheder udskyder bilkøb

”Bilbranchen er i øjeblikket kraftigt påvirket af den økonomiske krise - og det er såvel private som virksomheder, der udskyder købet af ny bil. Bilsalget er faldet markant i adskillige måneder i træk, hvilket er stærkt bekymrende. Et fald, der ikke kun rammer bilbranchen særdeles hårdt, men som også går voldsomt ud over statens provenu fra registreringsafgifter og moms,” udtaler Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Behov for politiske initiativer
”Det er endnu for tidligt på året til, at vi kan sige noget om det samlede bilsalg i 2009. Men der er ingen tvivl om, at det er en meget bekymrende udvikling, vi oplever i øjeblikket. Vi kan håbe på, at de mange nye og brændstoføkonomiske modeller, der kommer på markedet i 2009, vil trække salget i positiv retning. Men om bilsalget når at normalisere sig i 2009, afhænger i stort omfang af den generelle økonomiske udvikling. Derfor har vi i høj grad behov for politiske initiativer, som kan hjælpe branchen og dens medarbejdere gennem denne helt ekstraordinære økonomiske krise,” siger Bent Mikkelsen.

Kraftigt fald i varebilsalget
Også salget af varebiler er reduceret drastisk. Med et salg på kun 1.258 varebiler er der tale om det laveste varebilsalg i en januar måned i mere end ti år. Sammenlignet med januar sidste år er tilbagegangen på hele 61 procent.
”Markedet var sidste år præget af afgiftsomlægningerne fra 2007, der bl.a. betød, at langt færre private valgte at købe biler på gule plader. Men hen over efteråret mærkede vi desuden en markant opbremsning i salget af varebiler til virksomheder. Det er tydeligt, at virksomhederne holder igen med investeringerne – og det gælder ikke mindst for bygge- og anlægssektoren, hvis krise også kan aflæses i de lave salgstal.”

Lille tilbagegang for lastbiler

Januar bød på indregistrering af 526 nye lastbiler mod 576 i januar sidste år, svarende til et fald på små ni procent. ”Faldet for lastbiler er langt mindre end for person- og varebiler, men der er ingen tvivl om, at også lastbilsalget risikerer at blive ramt hårdere, hvis nedgangen i den internationale varehandel fortsætter,” siger Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.