• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. februar 2009 - Fiat

Fiat 500 med stop-start

Fiat er hoppet på stop-start-bølgen.

Fiat 500 har nu stop-start-teknologi. Fiat 500 har nu stop-start-teknologi.

Fiat
Til gavn for pung og miljø
Fiat 500 1.2 med Start&Stop funktion optimerer brændstofforbruget, til gavn både for miljø og pengepung, og med det ny eco:Drive-program kan du opnå synlige besparelser på helt op til 15 procent af dit brændstofforbrug.

Stop-start-teknologi uden merpris

Begreber som CO2-kvoter og CO2-udledning er for alvor blevet en del af danskernes hverdag. Og i bilindustrien udvikles der på livet løs for at komme med nye løsninger, som kan reducere din bils udledning af CO2. Fiat 500 med den 69 hestes 1.2 benzinmotor kommer nu, som den første Fiat i Danmark, med Start&Stop som standard uden merpris.
”Med Start&Stop systemmet optimeres brændstofforbruget, så bilen i Fiat 500’s tilfælde kører op til en kilometer længere per liter. Det gavner ikke bare miljøet, det kan også aflæses positivt i benzinregnskabet og giver en meget lav grøn ejerafgift på kun 510 kroner helårligt” siger Steffen Holm, pressechef for Fiat Group Automobiles Denmark A/S.

Motoren stopper, men der er stadig tænding på
Rent praktisk aktiveres Fiats Start&Stop system, der er udviklet i samarbejde med BOSCH, når man holder ved et lyskryds, sætter bilen i frigear, slipper koblingen og holder bremsen nede. Motoren går nu i stå, men tændingen er stadigvæk på, så radio, lys mv. stadig er aktivt. Så snart man træder koblingen ned, for at sætte bilen i gear, springer motoren i gang med det samme. Fiat 500 med Start&Stop kan allerede nu prøves hos Fiat forhandlerne.

eco:Drive hjælper til lavere benzinforbrug
Med eco:Drive installeret i din bil kan du sænke bilens CO2-udslip med op til 15 procent, hvilket resulterer i besparelser for miljø og pengepung. Eco:Drive fungerer således, at bilen sender data til eco:Drive softwaren i bilens Blue&Me™ enhed, og via en USB-nøgle henter du og overfører disse data til din hjemmecomputer. På computeren får du herefter enkelt og overskueligt præsenteret information om din kørsel samt gode råd til, hvordan du kan forbedre kørslen, så du bruger mindre brændstof og dermed udleder mindre CO2.

For at man kan bruge eco:Drive, skal der være Blue&Me™ monteret i bilen. I visse Fiat modeller - blandt andre Grande Punto MY 08 Dynamic samt Fiat 500 Lounge og Sport – er Blue&Me™ oven i købet standard. eco:Drive-softwaren kan i dag downloades ganske gratis til Grande Punto og Fiat 500, mens softwaren til de øvrige Fiat-modeller følger trop i løbet af
2009 og 2010.

Læs mere om Fiat 500 med Start&Stop, eco:Drive systemet samt Blue&Me™ www.fiat.dk


Fakta:

Fiat 500 1.2 med Start&Stop system leveres fra kr. 142.990, kører 20,8 km/l ved kombineret kørsel, og har et Co2 udslip på kun 113 g/km.

Fiat 500 1.2 by DIESEL versionen leveres ikke med Start&Stop systemet.
 
 
   

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.