• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. februar 2009 - SEAT

Ny Seat Altea

Kraftigt faceliftet Altea og ditto Leon vises i Geneve

SEAT Altea XL i 2009-udgave. SEAT Altea XL i 2009-udgave.

SEAT / Bilpriser.dk
Altea og Leon i 2009-trim
VW-ejede SEAT i Spanien vil på motorshowet i Geneve fra den 5. til 15. marts præsentere 2009-udgaverne af Altea og Leon. Begge er kraftigt faceliftede, men der er også et nyt XDS-sikkerhedssystem og dieselmotorer med common rail-teknik.

Pile-design kendetegner de nye modeller

Det ny og mere "spidse" design kalder SEAT selv for Arrow Design, altså pile-design. Silhouetten er bevaret, men der er nye lygter, bedre udsyn, nye hjulkapsler, ny front, nye spejle med mere. Indvendigt er sæderne forbedret, så de tilbyder bedre ergonomi.

Bedre vejgreb med XDS
Et nyt system, XDS, arbejder i Leon-modellerne sammen med bilens ESP-system og giver bedre kørekomfort og sikkerhed. Der er tale om et selv-blokerende differentiale, som forbedrer bilens ydelse i situationer, hvor hjulene er ved at miste vejgrebet.

10 forskellige motorer at vælge imellem
Leon, Altea og Altea XL vil i 2009-udgaverne komme med 10 forskellige motorer, herunder en række nye common rail-dieselmotorer. Ydelsen er bedre end før, og det samme er brændstoføkonomien. Toppen af motorrækken er en TSI-benzinmotor med 211 hk, men man kan som noget nyt også få en 2-liters common rail-dieselmotor med 170 hk, formentlig den samme som i VW Passat. De modeller, der leveres med den lækre sekventielle 7-trins gearkasse DSG, vil alle være udstyret med små skiftearme ved rattet.

Mere udstyr at vælge imellem
Blandt det nye udstyr, som køberne kan tilvælge, er hill holder, dobbelte xenon-lygter med AFS og daglys. Nyt klimaanlæg, nyt steroanlæg, nye tågelygter samt et advarselsssystem ved baglæns parkering er også på listen. Bedre polstringer og nye læderstuer er også med i nogle af pakkerne.
Alle modeller har ABS, ESP, TCS og EBA-nødbremsesystem.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.