• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. februar 2009 - Sixt

Krise giver fremgang

Når krisen kradser, ønsker virksomhederne korte leasingperioder

Adm. dir. Kasper Gjedsted fra Sixt mærker krisen positivt. Adm. dir. Kasper Gjedsted fra Sixt mærker krisen positivt.

Sixt
Finanskrise er godt for biludlejningsselskaber
Hvor mange virksomheder før investerede i egne biler eller indgik lange og flerårige leasingaftaler på biler, ønsker erhvervslivet nu fuld fleksibilitet med hensyn til bilflåden. Det lukrerer biludlejningsselskaberne på i øjeblikket, fortæller Sixt.

Virksomhederne må tænke kortsigtet

Finanskrisen har betydet at mange virksomheder må tænke anderledes og kortsigtet når der skal skaffes kapital til investeringer, i nye maskiner, personale, biler, markedsføring og meget andet. Særligt begreberne ”Minilease”, ”langtidsudlejning” eller ”trappe-leasing” er blevet meget populære blandt flådeejere i forbindelse med finanskrisen.

Bilen kan hurtigt leveres tilbage
Begreberne dækker over at man leaser en bil i en kortere periode, og at man har ret til at stille bilen retur efter ganske få måneder, såfremt man ikke har behov for bilen længere. Det betyder øget fleksibilitet for virksomhederne fordi de kan nøjes med at indgå korte leasingaftaler f.eks. i forbindelse med projektansættelser og nye medarbejdere.

Leasing med større tryghed
Minilease koster mere end normal leasing. Dette skyldes at leasingselskabet ikke kan beregne en udnyttelse af bilen i så lang en periode som ved en normal leasingaftale. Derfor tager udlejningsselskaberne forbehold for at bilen vil stå stille og ikke skabe omsætning for udlejningsselskabet. Men til gengæld giver det virksomheder fuld fleksibiltet og tryghed i disse
tider, hvor de ikke kan se hvor langt ordrebogen rækker.

Kort investeringshorisont
Sixt, som er et af verdens største biludlejningsselskaber, har oplevet en stor vækst i Minilease fra deres 10 danske afdelinger. Ifølge adm. direktør Kasper Gjedsted fra Sixt skyldes det at virksomhedskunder har en kort investeringshorisont og derfor ikke ønsker at forpligte sig længere end nødvendigt: ”Vi kan mærke et kraftigt stigende behov for mini-lease af
vores biler pga. finanskrisen - særligt i forbindelse med nyansættelser og projekter af en kortere varighed” og han tilføjer:
”Det er både personbiler og varevogne der er populære og vi ser en voldsom vækst på mere end 50% fra pr. måned til måned i øjeblikket”.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.