• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. februar 2009 - SKAT

I fængsel for gulplade-ferie

Fynsk mand 30 dage i fængsel for at køre på ferie i varevogn

30 dage i fængsel og 285.000 kr. til staten kan en ferietur i en gulpladebil koste. 30 dage i fængsel og 285.000 kr. til staten kan en ferietur i en gulpladebil koste.

SKAT / Bilpriser.dk
Fængsel for gulplade-ferie
Retten i Svendborg afsagde for nylig dom i en sag om overtrædelse af registreringsafgiftsloven.
En forretningsmand fra Odense havde isat originale bagsæder i varerummet på sin LandRover, som var indregistreret på gule plader. Bilen havde været brugt til en ferietur til Sydfrankrig, hvor hele familien havde været med i bilen. Derfor havde han isat de ulovlige bagsæder.

Efterbetaling på 190.000 kr.
Dette udløste en efterbetaling af registreringsafgift på 190.000 kr., som var betalt til SKAT inden retssagen. Den dømte erkendte overtrædelsen, men var af den opfattelse, at det var lovligt at sætte sæder i bilen, blot det skete til brug i udlandet.
Skat forklarede, at der er en særlig lav beskatning af biler på gule plader. Betingelserne for den lavere registreringsafgift er, at varebilen utvivlsomt er konstrueret og indrettet til godstransport - uanset hvor i verden bilen kører.

Strenge regler for gulpladebiler

Der må ikke bag førersædet findes sædearrangementer af nogen art eller indretninger, der er egnede til anbringelse af sæder e.l. til personbefordring. Varerummet må heller ikke være forsynet med håndstropper, rudemekanismer, askebægre, sikkerhedsseler og beslag hertil eller andet personvognsudstyr.  Beslag til sæder skal være fjernet eller gjort ubrugelige, og huller skal være tildækket med svejseklatter eller fastlimede plader.

Tillægsbøde på 95.000 kr.
Ved indregistreringen blev der oprindeligt betalt 60.000 kr. i registreringsafgift af varebilen, men ombygningen med sæder og sikkerhedsseler i varerummet, oplukkelige sideruder og manglende adskillelse gjorde, at der yderligere skulle betales 190.000 kr. i registreringsafgift.
Denne overtrædelse takserede dommeren i Retten i Svendborg til 30 dages ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 95.000 kr.

Den dømte udbad sig betænkningstid for evt. anke af dommen. SKAT er ikke i stand til at oplyse, om han efterfølgende har anket dommen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.