• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. november 2008 - Renault

Mégane er topsikker

Renault Mégane får 37 af 37 mulige EuroNCAP-point

Den ny Renault Mégane er supersikker. Den ny Renault Mégane er supersikker.

Renault
Renault Mégane – den sikreste bil.
Med 37 ud af 37 mulige point i EuroNCAP’s kolliusions test kan Mégane med rette karakteriseres som det sikreste valg.
Den nye Renault Mégane, der får Danmarks- premiere i weekenden den 24.-25. januar, har fået de bedste anbefalinger med på vejen. I den netop offentliggjorte EuroNCAP kollisiontest scorer den nye Mégane maksimale 37 point ud af 37 mulige.

Bedre sikkerhed end VW Golf, Fiat Bravo og Peugeot 308
Dermed er Mégane den bil, der sammen med Nissan Quasqai, kan smykke sig med titlen, som den sikreste bil nogensinde testet i EuroNCAP’s nu 11 årige historie. Og det med bedre resultat, end de åbenlyse Mégane-konkurrenter som Peugeot 308, VW Golf og Fiat Bravo.
Resultatet af kollisionstesten underbygger Renaults ry og tradition som et bilmærke, der fokuserer massivt på sikkerhed. Renault er således den eneste bilproducent med hele 11 biler med de maksimale fem stjerner. Renault kan derfor - uden at ryste på hånden - kalde sig for det sikreste bilmærke i verden, mener importøren.

Renault har bygget videre på resultaterne fra Laguna
Det flotte resultat var ventet hos Renault, der i den nye Mégane har bygget videre på erfaringerne fra blandt andet den nye Renault Laguna. En bil, der sidste år også fik de maksimale fem stjerner i kollisionstesten.
Den nye Mégane er som standard udstyret med ESP og seks airbags, samt selehuskere på alle pladser. Sikkerhedsselerne er udstyret med dobbelte forstrammere, så presset på overkroppen i tilfælde af en kollision bliver reduceret mest muligt. Desuden er den nye Megané udstyret med dobbeltekamrede airbags, der udløses og oppustes med forskellig styrke og hårdhed, alt efter hvor kraftig en kollision, der er tale om.

Specielt fokus på sideværts kollisioner
Blandt de mest alvorlige kollisioner er de, der sker ved en påkørsel fra siden. Den type kollision har man specielt fokuseret på i udviklingen den nye Mégane, der er udstyret med dobbelte sidekollisionssensorer. De sikrer, at bilens sideairbags udløses dobbelt så hurtigt som den tidligere Mégane. Sammen med en helt ny type kraftigere gardinairbags sikres, at passagererens hovedbeskyttelse er forbedret med 30 procent.

Renault glæder sig over de gode karakterer

Hos Renault glæder man sig naturligvis over resultatet i EuroNCAP testen.” Med den nye Mégane lancerer vi ikke alene den flotteste og bedste Mégane nogensinde. Det er nu også dokumenteret, at det er den sikreste bil overhovedet”, siger pressechef Søren Hyltoft.
Billedtext: Den nye Renault Mégane, der får Danmarks- premiere den 24. januar, har netop opnået de maksimale 37 point og fem stjerner i EuroNCAP kollisionstesten.  Ny Mégane  er dermed dokumenteret sikrere end konkurrenterne VW Golf, Peugeot 308 og Fiat Bravo.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.