• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. november 2008 - Opel

Insignia Årets bil 2009

Opel Igsignia blev Årets bil i Europa på dagen for krisemøde med kansleren

Opel Insignia - Årets bil i Europa 2009. Foto: GM. Opel Insignia - Årets bil i Europa 2009. Foto: GM.

Opel / Bilpriser.dk
Opel Insignia kåret til Årets Bil i Europa 2009  
På selvsamme dag som topledelsen for Adam Opel GmbA havde krisemøde med kansler Angela Merkel (CDU) om adgang til statslig likviditet i tilfælde af GM's kollaps, blev Opel Insignia mandag kåret som Årets bil i Europa 2009.

Den ny Insignia er meget mere end flot design
59 europæiske motorjournalister fra 23 lande stod bag kåringen af den ny Opel i firmabilklassen til Car of the Year 2009 foran Ford Fiesta og VW Golf.
“Jurymedlemmerne fremhæver de visuelle kvaliteter ved Insignia, men den nye mellemklassebil fra Rüsselsheim er meget mere end flot design,” lyder begrundelsen fra den uafhængige organisation bag Car of the Year titlen.
 
Point for aktiv og passiv sikkerhed
“Aktiv og passiv sikkerhed, komfort og en bredt udvalg af motorer er andre karakteristika ved Insignia. Udstyrslisten omfatter desuden avanceret ekstraudstyr som Opel Eye, der læser vejskilte, FlexRide affjedring og Adaptive Forward Lighting med ni forskellige lysprogrammer", lyder det videre.

Opel Igsignia kæmpede mod 37 andre biler

De 59 motorjournalister kårede Opel Insignia blandt et felt af 37 konkurrerende biler. Tyve journalister havde Insignia som nummer ét på deres liste.
“Vi er meget stolte over titlen. Det er en bekræftelse på det hårde arbejde, der er lagt i udviklingen og produktionen af Insignia i hele organisationen lige fra designere og ingeniører til arbejderne på fabrikken,” siger Hans Demant, topchef hos Opel.

Mest-bil-for-pengene er et væsentligt kriterium
Kriterierne for at blive valgt til Årets Bil i Europa omfatter blandt andet vurdering af design, sikkerhed, køreegenskaber og præstationer. Tekniske nyskabelser og mest-bil-for-pengene er andre væsentlige kriterier

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.